Dr's Dessert

Dr's Dessert
Follow our instagram @drsdessert. Base in Kota Bharu, Kelantan. msg/whatsapp 019-4424904 untuk order.

Wednesday, 25 July 2012

Cara Tingkatkan Traffik Blog

Assalamualaikum and salam Ramadhan everyone.

So, cam maner dengan puasa kowang? Semoga puasa dan amalannya bertambah baik dari hari ke hari dan semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan tahun lalu.

Sebenarnya, hari ini, saya nak share dengan kowang cara tingkatkan traffik blog. Dengan buat benda ni, saya boleh dapat up to 1000 unique visitors setiap hari. Bukan senang kalau blogger yang baru berjinak-jinak dalam dunia blogging macam saya dapat unique visitors sebanyak tu.

Cara yang maksudkan ialah dengan ping entri anda di KongsiResipi.com. Seriously, sangat berkesan tetapi entri kowang kenalah pasal resipi dan makanan. =P

First, kowang kena daftarkan blog kowang kat sini. Then, kowang kena letak widget kongsiresipi kat blog kowang. WAJIB ye, bukan sunat. Hehehe. Bila kongsiresipi dah sahkan blog kowang layak, then barulah kowang boleh ping entri kat situ. Serious, berbaloi memang berbaloi.


Terkezut jugak tengok mula-mula. Macam tak percaya pun ada. ('.")


Tengok list referrers my blog. Yang top2 semuanya dari KongsiResipi. Thanks KongsiResipi kerana hidupkan blog ni. =D

Sekian sahaja untuk entri kali ini. Harap-harap kowang dapat dan berjaya tingkatkan traffik dengan cara ni. Selamat mencuba dan Assalamualaikum.

"Kepunyaan Allah-lah apa yang di langit dan yang di bumi. Sesungguhnya Allah Dialah Yang Maha Kaya lagi Maha Terpuji. ﴾Luqman:26﴿"

16 comments:

  1. wah ... tenkiu dik sbb sudi kongsi... nak laju2 daftar kat kongsi resepi ...

    ReplyDelete
  2. Kongsi resipi memang mmepunyai pelawat yang sangat-sangat ramai....dalam satu satu masa mendapat sehingga 1000pelawat. Kalau 24jam? memang ramai! Nice sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.. harap boleh bantu blogger lain tingkatkan traffik...

      Delete
  3. wahhh terima kasih bro for this entry, ak memang tengah cari macam mana nak upkan lagi traffic blog ni sudi2 lah singgah blog aku

    ReplyDelete
  4. Betul tu, kongsiresipi mmg trafik tinggi tp dah lama akak tak post masakan disana, busy sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... untung sape suka post sal makanan.. =D

      Delete
  5. Salam, terima kasih atas perkongsian. Memang kena buat ni. Memang suka bab masak-memasak ni..hehee

    ReplyDelete
  6. salam..nak tanya widget kongsiresepi tu cmna ya?

    ReplyDelete
  7. widget kongsiresipi boleh ambik bila dah daftar. just copy link.

    ReplyDelete

Kongsi Resepi