Dr's Dessert

Dr's Dessert
Follow our instagram @drsdessert. Base in Kota Bharu, Kelantan. msg/whatsapp 019-4424904 untuk order.

Wednesday, 14 May 2014

Nutella and Banana Sandwich

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Lagi #4hari saya nak exam. Tepu, cuak tapi wish for the best. Doakan kami ya. Hari ni saya nak share simple resipi ala2 banana pie dengan nutella filling. Sedap sangat ni! Tak tipu.


Tapi nak buat ni kowang kena ada sandwich maker macam ni.

ihsan google

Kalau guna toaster, maybe tak jadi. Tapi kowang boleh cuba guna toaster oven yang kecik tu, mana tahu ok kut.

Bahan-bahan:

1) Roti sandwich
2) Nutella
3) Pisang (pilih pisang yang masak dan agak2 manis, baru ngam dengan nutella manis)

Cara-cara:

Sapu roti dengan nutella secukupnya. Potong pisang kecik2. Susun atas roti. Bakar dengan sandwich maker tu. Tunggu sehingga siap!


Tengok tu, sedap sangat makan panas2. Rasa dia ala2 banana pie, tapi with nutella, lagi SEDAP. Pisang tu cam cair tapi tak cair. OOO, sedap sangat. Bolehlah kowang cuba buat untuk breakfast esok.

P/S: To those staying in Kota Bharu and nak order cake dari SALAM DUNIA, dialu-alukan untuk follow our instagram >>>  @drsdessert.

Sekian dan assalamualaikum. :D

4 comments:

  1. Boleh try ni. For breakfast n tea time..

    Assalamulaikum dan salam perkenalan. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplement produk keluaran Shaklee

    ReplyDelete
  2. Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting. Jean Alberti

    ReplyDelete

Kongsi Resepi