Dr's Dessert

Dr's Dessert
Follow our instagram @drsdessert. Base in Kota Bharu, Kelantan. msg/whatsapp 019-4424904 untuk order.

Saturday, 5 May 2012

Red Velvet

Assalamulaikum and a very good day to all.

Hari ni, saya nak share tentang red velvet. Sebenarnya buat kek ni last 3 weeks but because busy of exams and everything, terpaksa tangguhkan post ni. Inilah nasib student. Hehe. By the way, red velvet saya tak merah sangat since letak less red colouring. Hahaha.. Akibat derhaka dengan resipi. Resipi saya ambik kat sini. Credit to Dr Intan.

Saya pilih untuk letak topping dengan cream cheese. Betul kata Dr Intan, cream cheese topping ni sesuai dengan rasa kek red velvet.

Sebelum letak topping. Kan dah kata colournya tak berapa nak merah. =P
Lepas deco2 ckit?

Hahaha. Deco yang entah ape-ape saya buat. Macam budak tadika. Yelah baru nak belajar buat deco untuk kek. Tangan masih kaku. InsyaAllah, practice by practice, boleh hasilkan kek yang cantik dan sedap setanding dengan yang pakar.

Ngap time!

Overall, rasa red velvet ni oklah. Tapi for me, saya lebih suka cheese cake and chocolate cake. Hehehe. Tapi sebab trend, I give it a try sebab nak tahu rasanya. So, selamat mencuba! Assalamualaikum.
"Katakan yang benar walaupun pahit."

1 comment:

  1. suka yg less colouring.. baru x takut nak makan ....

    ReplyDelete

Kongsi Resepi