Pada hari ini, saya nak share resepi cream cracker lapis nutella. Nyum2, rasa asli chocolate nutella memang sedap tambah2 kalau dimasukkan dalam dessert. Resepi ni inspired oleh cheesekut yang sedang menjadi fenomena sekarang.
Bahan-bahan:
1) Biskut cream cracker (any brand pun boleh)
2) Susu segar
3) Nutella
4) Nestum
5) Whipping cream diputar stiff peak
Cara-cara:
1) Celup biskut dengan susu segar hingga agak lembut. Masukkan dalam bekas yang sesuai.
2) Lapisan: 1) Whipping cream+nestum 2) Whipping cream+nutella 3) Whipping cream+nestum
3) Di antara setiap lapisan, letak biskut yang telah dicelup susu segar.
4) Buat sampai habis. Sejukkan dalam peti ais sebelum dihidangkan.
part nutella 2 la yg x leh tahan...
ReplyDeletekompem sdap hingga mjilat sudu..
hahahaaa...
hehe. klu letak nutella dlm dessert, mmg enhance hbs flavournya. bukan setakat sudu, bekas sekali rasa nak jilat. eh.
Delete